HTML

Leírás

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/spiritualiskonyvek/

Friss topikok

Van olyan, mikor az ember nem akarja újabb tudással terhelni az agyát, hanem csak az élvezet kedvéért szeretne olvasni valami könnyen befogadhatót. Az ilyen pillanatokra is vannak olyan könyvek, amelyek finoman, észrevétlenül újabb benyomásokat, újabb nézőpontokat adnak át nekünk. Ilyen például Hankiss János orvos-író "füves könyve", a Hajnali három is.

Műfaját tekintve füves könyv, a szerző töprengéseit és életbölcsességeit írja le benne átlag egy oldalas írásokban. Lehet, hogy a stílusa már kicsit régiesnek tűnik, s lehet, hogy sok mindennel nem fogunk egyetérteni, de mindenképpen olvasásra ajánlott.

"...élj formásan! Ne sajnáld el magadtól azokat az apróságokat, szép és tartalmas formaságokat, amelyek a biológiai csupasz létezésből szép emberi életet faragnak.

Utasítsd el a lábasban eléd tolt ételt. Ha egyszer kávézol, ne legyen mindegy, hogyan adják eléd. Az élvezeti cikkek fogyasztása nem alacsonyulhat gyógyszerpótlékok fogyasztásává. Igenis, vedd a fáradságot, hogy a kávét csészébe oszd, s ne siess a csészét azonnal kiinni, hanem tedd csészealjra!! Látszólag buta kis tanács. Pedig nem az.

...

A feldolgozáshoz idő, energia, csöndes szemlélődés kell, üldögélés egy parkban, nézelődés.

...

Ha elakadsz a kávé gyors felhajtásánál, ha a teát mindig csorba csészéből iszod, mindent, mindent elvesztettél."

Jelenleg csak antikváriumokban elérhető, s ott sem túl gyakran. Keresésre ajánlom a bookline-t. Megéri a fáradozást.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritualiskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr585893113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása