HTML

Leírás

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/spiritualiskonyvek/

Friss topikok

Az ESSZENCIA A szépség szimfóniájából (a továbbiakban: Esszencia) kivonat egy nagyobb képes albumból, A szépség szimfóniájából. Az albumot magát nem láttam és nem olvastam, elsősorban borsos ára miatt, de most rákeresve megtaláltam a letölthető változatát itt. Az Esszencia a férfi-nő kapcsolatról szól, s azon belül is leginkább arra fókuszál, hogy mi is lenne egy párkapcsolatban a nő és a férfi feladata, milyen elveket kellene követniük.

A szerzők számára az ötvenes évek számítanak az ideálnak, amikor szerintuk a férfi-nő viszony a XX. században a legközelebb volt a spirituálisan ideális állapothoz. A könyv nyelvezete is ehhez a korhoz igazodik, ami nem könnyíti meg az olvasást. De garantált, hogy a tartalommal még nagyobb gondunk lesz, mert nem igazán illeszkedik a mai trendekhez. A nőkről olyanokat ír, mint "A nő, aki nem szenteli magát a férfinak, mert nem hisz a férfi mellett átélhető szépülésben és belső békességben, aki nem hálás azért, amit kap, nem érdemli meg a nemes gondolkodású férfit." És azért - többek között egy Törőcsik Mari idézettel - a férfiak is megkapják a magukét: "Tudnom kell, hogy a társam olyan erő mellettem, akihez bármikor fordulhatok, akitől bármikor, bármire választ kapok, és akit nem lehet csak úgy átugrani, mert ha igen, akkor el fogok menni tőle."

Mindamellett, hogy a belénk rögzült jelenlegi társadalmi normák miatt a könyv mondandójának befogadása nem egyszerű, szinte teljes mértékben követendőnek tartom a benne leírtakat. Hiszen ott lehet benne, hogy a nőnek olyan férfit kell társául választania, akire minden tekintetben felnéz, de ez azzal társul, hogy a férfi is feltétlenül tiszteli a nőt. Azért persze célszerű lehet bizonyos részeit kritikusan szemlélni: pl. csak akkor várhatjuk el, hogy a nő otthon este biztosítsa az otthon melegét, ha a férfi is tesz érte valamit, mondjuk azzal, hogy ha elég részmunkaidőben dolgoznia a párjának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritualiskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr366143798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása