HTML

Leírás

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/spiritualiskonyvek/

Friss topikok

Paul Brunton, a misztikus író az 1930-as évektől kezdve a végső tanítást keresve bejárta Ázsiát, eltöltött egy éjszakát az egyik gízai piramis belsejében, bölcsek, jógik és filozófusok osztották meg vele tudásukat. Tapasztalatairól tucatnyi könyvet írt, melyek egy részét magyarra is lefordították. Valamennyi értékes olvasnivaló, de érdemes arra felkészülni, hogy többségük nem könnyen értelmezhető, s a bennük foglalt módszereket sem könnyű megvalósítani.

A Misztikus tanítások posztumusz kötet, melyet Brunton életének utolsó évtizedeiben készített és rendszerezve összegyűjtött feljegyzéseiből barátai állítottak össze. Az ilyen könyveket általában érdemes elkerülni, itt viszont érződik rajta, hogy a szerző készült arra, hogy ezeket a jegyzeteket mások majd egységgé fogják össze. Ráadásul a tudása itt a legteljesebb, s a jegyzetek eredeti rövidsége miatt szinte minden bekezdés különálló gondolat, így az értelmezés is könnyebb, mint korábbi könyveiben.

A Misztikus tanítások az olvasónak átadja Brunton világképét, az önismeret általa javasolt fejlődési útjaival és módszereivel együtt. Rávilágít a kereső előtt álló buktatókra is, például a miszticizmus (~az elme elcsendesítése) és a filozófia (~az Önvaló megismerése) közötti különbségekre, s arra, hogy még nagy mesterek is hajlamosak az előbbinél megmaradni. A könyvet olvasva az egyénből kiindulva megismerhetjük a világot úgy, ahogyan Brunton látta, s megosztja velünk azokat az eszközöket, amelyek segítségével ugyanezt meg is tapasztalhatjuk.

A Misztikus tanításokat mindenképpen érdemes elolvasni, mert olyan gondolatok vannak benne, amelyek azonnal beépülnek hétköznapjainkba is, s amelyektől egyből máshogyan láthatjuk a világot. Ráadásul olvasása nyugtató hatású, krízishelyzetben különösen ajánlott lehet.

Zárásként egy fontos idézet a könyvből: "Tudnunk kell, hogy a szentség semmilyen ellentétben nem áll az aggyal, a tudással és a rációval."

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritualiskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr285871810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása