HTML

Leírás

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/spiritualiskonyvek/

Friss topikok

Ma már az orvostudomány is elismeri, hogy a testi tünetekkel megnyilvánuló betegségek jó része is lelki eredetű. Spirituális szempontból viszont valamennyi testi tünetet lelki eredetűnek tekintünk - akár még azt is, ha a fejünkre esik egy fél zongora. Rüdiger Dahlke és Thorwald Dethlefsen három könyve ezeket a lelki okokat írja le a megfázástól kezdve egészen a halálos kórképekig.

Az első két könyvben nemcsak a betegségek okait sorolják fel, hanem kb. 100-100 oldalban az elméletük alapjait is, így jobban megérthetjük belőlük testünk és lelkünk kapcsolatát. A harmadik könyv olyan, mint egy lexikon: Dahlke ABC szerint felsorolja benne szerveinket és azok lelki jelentését, valamint ugyanígy ABC rendben a betegségek lelki okait és feloldási lehetőségeiket.

A három könyv mára már klasszikusnak számít, de fontos megemlíteni, hogy a lelki okok ismerete a szelíd gyógymódok közé tartozik, így csak ennek az ismeretétől ne várjunk azonnali gyógyulást, különösen akut betegségeknél ne. Hosszabb távon viszont a teljes felépüléshez és egészségességhez elengedhetetlen, hogy felismerjük, mi is a gondjaink mélyebb oka, s hogy megoldást találjunk rájuk.

-----------

*Thorwald Dethlefsen csak az Út a teljességhez című könyv megírásában vett részt.

-----------

Egy egyszerű példa agresszióelfojtási problémák által előhozott tünetekre (nem a könyvből, de hasonló elvek szerint):

  • megfázás ~ elegem van mindenből és mindenkiből
  • allergia ~ agresszívan reagálok az allergénekre, illetve tüsszentéssel fejezem ki kifelé irányuló agressziómat
  • autoimmun betegségek ~ magam ellen fordítom az egresszióm
  • gyulladásos betegségek ~ belső tűz
  • agresszív főnök / erőszakos pár ~ kívülről élem meg az agressziót
  • balesetek ~ ha nem veszem észre a fentebbi jelzéseket, akkor hirtelen sokk formájában jelentkezhet az agresszió

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritualiskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr635883022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása