HTML

Leírás

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/spiritualiskonyvek/

Friss topikok

A mudra a hinduizmusban és a buddhizmusban szimbolikus kéz- vagy testtartást jelent.A mudrák segítségével összekapcsoljuk a test meghatározott energiapályáit, s ezzel számunkra kedvező testi/lelki hatást érhetünk el. Alapvetően szelíd, kiegészítő gyógymódoknak számítanak, viszont nagy előnyük, hogy a kezünk mindig velünk van, így ha érezzük, hogy a hasunk fájni kezdene, vagy esetleg izgulunk egy előadás előtt, akkor gyorssegélyként bármikor mudrázhatunk. Sokszor ezt önkéntelenül is megtesszük, itt például Angela Merkel az emlékezést segítő mudrát használja egy beszédje közben:

Persze a legtöbb mudra nem ilyen egyszerű, meglehetősen kis esélyünk lenne intuitívan felfedezni őket, mint például ezt a fejfájásra alkalmazható kéztartást:

Ebben tud nekünk segíteni Kim da Silva könyve, ahol a legtöbb gyakori problémához a szerző megad nekünk képpel és leírással egy-egy mudrát, amelyet sikerrel alkalmazhatunk. Ezek egyrésze elsőre bonyolultnak, szinte végrehajthatatlannak tűnhet, de tapasztalataim szerint már kis gyakorlás után is kellően rugalmasak lesznek az ujjaink hozzájuk. Érdemes próbálkozni.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritualiskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr655858266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása