HTML

Leírás

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/spiritualiskonyvek/

Friss topikok

Vannak olyan könyvek, amelyeket elolvastam, de nem emlékszem a pontos tartalmukra. Ha megkérdeznék, miről szóltak, talán egyetlen gondolatot sem tudnék mondani belőlük, de arra emlékszem, hogy nem feltétlenül tetszett minden részük. Ennek ellenére olyan olvasmányok, amelyeknek szemlélete valamilyen részben beépült a világképembe, s ha nem is tudom, de bizonyos dolgokat biztosan belőlük idézek. Ilyen könyv a jezsuita teológus, filozófus és paleontológus, Pierre Teilhard de Chardin Az emberi jelenség című műve.

Az emberi jelenségben Teilhard de Chardin az evolúciós folyamatot mutatja be egyedi látásmóddal - a természeti és az isteni törvényeket ötvözve, egymással filozófiai úton összeegyeztetve. Az elemi anyagtól és energiától indulva eljut az egyénig és a társadalomig, s bemutatja, hogy az evolúció végső célja a Teremtővel való egység elérése. Ezzel - a keresztény kultúrkörből indulva - lényegében ugyanarra a következtetésre jut, mint a hindu misztikusok.

A könyv online is fellelhető vagy antikváriumokban megvásárolható. Olvasása igazi szellemi kihívás, de megéri a fáradozást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritualiskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr576306120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása